Onderhoud van de Schwinn 800IC

Door het gebruik van een magnetisch weerstandssysteem en een V-Belt aandrijving, is de bike zo goed als onderhoudsvrij. Voor een veilige werking, controleer je regelmatig de pedalen en crankarmen en draai ze eventueel aan. Controleer of alle bouten en schroeven goed zijn aangehaald. Zet ze indien nodig beter vast. Daarnaast is het zinvol om af en toe de spanning van de aandrijfriem te controleren en waar nodig aan te passen.

Controleren van de spanning van de aandrijfriem

De spanning van de aandrijfriem kan alleen worden gecontroleerd tijdens het gebruik van de fiets. Laat de pedalen ronddraaien met een snelheid van ongeveer 20 RPM. Verhoog vervolgens plots het toerental tot uw maximale capaciteit. Als de pedalen normaal bewegen zonder te slippen, dan is de spanning correct. Als de pedalen slippen, dan moet de riem worden afgesteld.

Afstellen van de spanning van de aandrijfriem

  1. Om de spanning van de aandrijfriem aan te passen draait u de asmoeren los. Gebruik een steeksleutel van 15 mm om de asmoer aan één kant klem te zetten en draai de asmoer aan de andere kant los met een moersleutel van 15 mm.
  2. Als de aandrijfriem te los zit en slipt, gebruik dan een sleutel van 10 mm om elke vliegwielborgmoer een kwartslag rechtsom te draaien (met de klok mee).
  3. Controleer de spanning van de aandrijfriem opnieuw en pas deze indien nodig aan.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op