Opnieuw kalibreren van de weerstand

Het kan voorkomen dat de wattagemeting niet helemaal correct wordt weergegeven indien je de bike via Bluetooth verbind met een compatibele app. Dit kan worden opgelost door de weerstandsmeting opnieuw te kalibreren. Dit doe je aan de hand van de volgende stappen:

 1. Druk op de START/ENTER-knop terwijl de console is geactiveerd en in de opstartmodus staat.
 2. Druk binnen 5 seconden na het voltooien van stap 1 op de knoppen Reset en Verhogen en houd deze gedurende 3 seconden ingedrukt. De Console is nu in Service Mode.
 3. Druk nu nogmaals op de Reset- en Verhogingsknoppen en houd deze 3 seconden ingedrukt. De console bevindt zich nu in de optie 'Calibrate the Magnetic'.
 4. Resistance Sensor (het display met placeholders is afgebeeld).
 5. De console geeft vier waarden weer, waarvan er één knippert. Opmerking: De magnetische weerstandssensor kan slechts drie keer worden gekalibreerd. Als de console de kalibratieronde als "3" weergeeft, kan hij niet opnieuw worden gekalibreerd. De bovenste waarde is de huidige stand die door de weerstandsknop wordt geleverd. Dit is de waarde die door de gebruiker wordt geregeld. De 1% Geconfigureerde Waarde is de eerder gekalibreerde positie voor de 1% weerstandswaarde. Deze waarde wordt als eerste gekalibreerd en is de waarde die knippert. Draai de weerstandsknop tegen de wijzers van de klok in tot hij niet meer kan draaien, en draai hem dan een kwartslag met de wijzers van de klok mee.
 6. Druk op de START/ENTER toets om deze waarde als de nieuwe 1% Geconfigureerde Waarde in te stellen. De console zal de weergegeven waarde bijwerken.
 7. De console zal nu de 100% Geconfigureerde Waarde laten knipperen. De 100% Geconfigureerde Waarde is de eerder gekalibreerde positie voor de 100% Weerstandswaarde. Draai, met één hand op de voorkant van het vliegwiel, het vliegwiel lichtjes terwijl u de weerstandsknop met de klok mee draait. Stop onmiddellijk met draaien aan de weerstandsknop wanneer het vliegwiel niet meer kan draaien. Zorg ervoor dat uw vingers niet bekneld kunnen raken wanneer u het vliegwiel lichtjes draait.
 8. Draai de weerstandsknop één volledige slag tegen de wijzers van de klok in.
 9. Controleer of het vliegwiel kan bewegen door het te draaien. Als het vliegwiel niet kan draaien, is de weerstandsknop te ver doorgedraaid. Ga terug naar stap 6.
 10. Druk op de knop START/ENTER om deze waarde in te stellen als de nieuwe 100% Geconfigureerde Waarde. De Console zal de weergegeven waarde bijwerken.
 11. Haal de stekker van het apparaat gedurende 5 minuten uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontact. De console wordt geactiveerd en de magnetische weerstandssensor is gekalibreerd naar de nieuwe posities.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op