Verbinden met externe diensten

Het is mogelijk om je CycleMasters account te verbinden met externe diensten zoals Strava en Google Fit. Na het verbinden met deze diensten kun je de details van jouw gevolgde workout synchroniseren. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden en hoe je de koppelingen kunt maken of verbreken.

Verbinding met externe dienst maken/verbreken

Het koppelen van externe diensten is op dit moment alleen mogelijk via onze (mobiele) website. Het koppelen van externe diensten via de iOS of Android app komt later beschikbaar. De beschreven stappen in deze handleiding zijn dus van toepassing op het gebruik van de website.


Voor het verbinden met één van de beschikbare diensten, volg je de volgende stappen:

 1. Ga in het hoofdmenu naar 'Mijn Profiel'
 2. Kies in het submenu voor 'Profielinstellingen'
 3. Kies voor 'Verbind met [naam dienst]'
 4. Je wordt doorgestuurd naar de betreffende dienst waar je jouw verbinding kunt bevestigen

Eenmaal verbonden via de (mobiele) website, zal ook elke training die via de app wordt gevolgd worden gesynchroniseerd met Strava of Google Fit.


Indien je een verbinding wilt verbreken, volg je bovenstaande stappen en kies je bij de gewenste dienst voor 'verbreek verbinding'.

Activiteiten synchroniseren

Je kunt verbinden met Strava en/of Google Fit (toekomstig). Indien verbonden, worden de gegevens van jouw CycleMasters workout met deze platformen gesynchroniseerd. Na een workout worden de gegevens van jouw workout automatisch gesynchroniseerd*. In onderstaand overzicht zie je welke gegevens met welke dienst wordt gesynchroniseerd.

Waarde Strava Google Fit
Naam workout x      
Details workout x
Datum/Tijd x x
Tijdsduur x x
Afstand x  
Gemiddelde snelheid x  
Verbrandde calorieën x x

*Let op: het kan tot maximaal 8 uur duren voordat een gesynchroniseerde workout zichtbaar is in je Strava account.

Details wijzigen na workout

Aan het einde van jouw workout krijg je een overzicht te zien met hierin de details van jouw workout. Een aantal van deze details zijn een schatting van de waardes op basis van berekeningen van gemiddeldes van soortgelijke workouts. We tonen je een schatting van de afstand (+ gemiddelde snelheid) en verbrandde calorieen. Indien je beschikt over eigen apparatuur zoals een bike computer, smartwatch of hartslagband die je tijdens een workout gebruikt, kun je de geschatte waardes aanpassen. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' en kies bij een workout voor 'Overzicht'
 2. Kies in het workoutoverizcht voor 'Wijzigen'
 3. Voer jouw eigen waardes in en kies voor 'Wijzigen & Versturen'
 4. De bijgewerkte details van jouw workout worden opnieuw gesynchroniseerd met de verbonden diensten.

Het is ook mogelijk om de details van jouw workout op een later moment te wijzigen. Via 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' vind je een overzicht van de door jou gevolgde workouts en kun je het workoutoverzicht bekijken via de knop 'Overzicht'. Vervolgens kun je met behulp van bovenstaande stappen alsnog jouw details aanpassen en synchroniseren.

Workouts uit het verleden synchroniseren

Het is mogelijk om workouts te synchroniseren die je hebt gevolgd voordat je de koppeling met één van de beschikbare diensten hebt gemaakt. Om een workout uit het verleden te synchroniseren volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' en kies bij een workout voor 'Overzicht'.
 2. Kies in het workoutoverizcht voor 'Versturen'. 
 3. De (bijgewerkte) details van jouw workout worden gesynchroniseerd met de verbonden diensten.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op