Verbinden met Strava

Het is mogelijk om je CycleMasters account te verbinden met Strava. Na het verbinden met Strava kun je de details van jouw gevolgde workout synchroniseren. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden en hoe je de koppelingen kunt maken of verbreken.

Verbinding met Strava maken/verbreken

Je kunt je CycleMasters-account op dit moment alleen via onze (mobiele) website met Strava koppelen. De stappen in deze handleiding gelden daarom voor de website. Apple Gezondheid en Google Health Connect kun je wel al via de CycleMasters-app koppelen.


Voor het verbinden met Strava, volg je de volgende stappen:

  1. Ga in het hoofdmenu naar 'Mijn Profiel'
  2. Kies in het submenu voor 'Profielinstellingen'
  3. Kies voor 'Verbind met Strava'
  4. Je wordt doorgestuurd naar de betreffende dienst waar je jouw verbinding kunt bevestigen
  5. Eenmaal verbonden via de (mobiele) website, zal ook elke training die via de app wordt gevolgd worden gesynchroniseerd met Strava.

Indien je een verbinding wilt verbreken, volg je bovenstaande stappen en kies je bij de gewenste dienst voor 'verbreek verbinding'.

Let op: het kan tot 8 uur duren voordat je workout zichtbaar is in je Strava-account. Strava verwerkt synchronisaties via een wachtrij. Daardoor kan het soms langer duren; 8 uur is geen gegarandeerde maximumtermijn.

Details wijzigen na workout

Aan het einde van jouw workout krijg je een overzicht te zien met hierin de details van jouw workout. Zonder geschikte gekoppelde bike zijn afstand en gemiddelde snelheid schattingen. Calorieën blijven een schatting; met een gekoppelde hartslagmeter of bike met wattagemeting wordt de berekening persoonlijker. Indien je beschikt over eigen apparatuur zoals een bike computer, smartwatch of hartslagband die je tijdens een workout gebruikt, kun je de geschatte waardes aanpassen. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' en kies bij een workout voor 'Overzicht'
  2. Kies in het workoutoverzicht voor 'Wijzigen'
  3. Voer jouw eigen waardes in en kies voor 'Wijzigen & Versturen'
  4. De bijgewerkte details van jouw workout worden opnieuw gesynchroniseerd met Strava.

Het is ook mogelijk om de details van jouw workout op een later moment te wijzigen. Via 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' vind je een overzicht van de door jou gevolgde workouts en kun je het workoutoverzicht bekijken via de knop 'Overzicht'. Vervolgens kun je met behulp van bovenstaande stappen alsnog jouw details aanpassen en synchroniseren.

Workouts uit het verleden synchroniseren

Het is mogelijk om workouts te synchroniseren die je hebt gevolgd voordat je de koppeling met Strava hebt gemaakt. Om een workout uit het verleden te synchroniseren volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar 'Mijn Profiel' > 'Mijn Historie' en kies bij een workout voor 'Overzicht'.
  2. Kies in het workoutoverzicht voor 'Versturen'. 
  3. De (bijgewerkte) details van jouw workout worden gesynchroniseerd met de verbonden diensten.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op