Verificatie betaalgegevens via SCA

Heb je onlangs een mail van ons ontvangen, waarin we vragen om je betaalgegevens te verifiëren? En vraag je je af of dit correct is en er geen sprake van phishing is? We leggen hieronder aan je uit, waarom wij deze mail versturen én waarom het in dit geval belangrijk is je betaalgegevens te verifiëren.

Heb je toch nog vragen? Dan kun je ons altijd bellen op 085 888 2853.


Strong Customer Authentication

In 2019 is er een nieuwe regelgeving ingevoerd in Europa die Strong Customer Authentication (SCA) verplicht stelt voor de meeste online betalingen. Dit houdt in dat CycleMasters verplicht is om jouw betaalgegevens te verifiëren middels een extra authenticatie stap. Deze extra stap is bedoeld om fraude te voorkomen en jou als klant beter te beschermen.  Zonder deze authenticatie worden betalingen aan CycleMasters mogelijk geweigerd door jouw bank en je lidmaatschap beëindigd.


Vrijstelling terugkerende betalingen

Omdat je bij CycleMasters een lidmaatschap aangaat, waarbij terugkerend een vast bedrag wordt afgeschreven, vragen wij met de authenticatie automatisch vrijstelling aan voor de daarop volgende betalingen. Als de bank de vrijstelling accepteert, dan hoef jij als klant deze betalingen niet maandelijks te authenticeren.


Deze vrijstellingen worden echter niet gegarandeerd door jouw bank. Het kan daarom voorkomen, dat je tijdens jouw lopende lidmaatschap alsnog een mail van ons ontvangt om je betaalgegevens te verifiëren. 


Authenticatie bij CycleMasters gebeurt als volgt: 


Bij aanmelding

Wanneer je je aanmeld bij CycleMasters, voeg je in stap 2 van het registratieproces je betaalgegevens toe. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar de betaalpagina van je bank. Hier geef je ook automatisch toestemming aan CycleMasters om, gedurende het lidmaatschap de betalingen af te schrijven van de door jou opgegeven rekening of creditcard.


Via E-mail

Vanuit CycleMasters ontvang je een email, met daarin het verzoek om je betaalgegevens te verifiëren volgens de SCA regelgeving. 


Terugkerend verzoek tot verificatie van betaalgegevens

De opdracht om de betaalgegevens te verifiëren, wordt vanuit de bank gegeven. Mocht het zo zijn dat je meerdere keren wordt verzocht je betaalgegevens te verifiëren, dan verzoeken we je contact op te nemen met jouw bank. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er onvoldoende saldo op de rekening staat of de kaart is verlopen. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op