Koppelen van een hartslagsensor

Het verbinden van een hartslagsensor gebeurd via Bluetooth Broadcasting en is alleen mogelijk met de CycleMasters App voor iPhone, iPad of Android telefoons en tablets. Het is van belang dat je zorgt dat Bluetooth is ingeschakeld op jouw apparaat voordat je verbinding gaat maken.

Eerste keer koppelen

De eerste keer dat je jouw hartslagsensor met de CycleMasters gaat verbinden kun je je hartslagsensor koppelen. Bij volgende keren kun je vervolgens verbinden met eerder gekoppelde apparaten. Voor het koppelen van een hartslagsensor maken we onderscheid tussen verschillende type sensoren.

• Apple Watch
  • Hartslagbanden (arm, borst)
  • Sporthorloges met hartslagfunctie

Per type sensor kan de manier van verbinden verschillen. In onderstaande stappen leggen we je per type apparaat uit hoe je kunt koppelen met de CycleMasters app.

Apple Watch koppelen

Het koppelen van een Apple Watch gebeurt via Apple Health. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de les jouw hartslagwaardes kunt zien, maar ook dat jouw activiteit na afloop van de les wordt gesynchroniseerd met Apple Health. Hierdoor telt een CycleMasters workout mee in jouw activiteitenstatistieken en voor het sluiten van je activiteitenring. Het koppelen van een Apple Watch kan door het volgen van deze stappen:

1. Open de CycleMasters app en kies voor menu > sensoren koppelen

2. Heb je nog niet eerder een apparaat gekoppeld, dan kun je hier kiezen welk type hartslagsensor je wilt koppelen.

3. Kies het type apparaat ‘Apple Watch’
  4. Geef de CycleMasters app toegang tot Apple Health
  5. Vul je leeftijd en (indien bekend) je maximale hartslag in. Weet je jouw maximale hartslag niet, laat dit veld dan leeg zodat wij hem voor je kunnen berekenen.
  6. Je Apple Watch is nu verbonden

Hartslagband of Sporthorloge met hartslagfunctie koppelen

Een hartslagband heeft meestal geen fysieke aan-uit knoppen. Vaak activeer je de hartslagband door hem om te doen en kun je zien of de band ingeschakeld is via kleine lampjes op de sensor. Heb je de band om en staat hij aan, dan kun je beginnen met koppelen.

Voor het koppelen van een horloge met hartslagfunctie is het van belang dat jouw horloge ondersteuning biedt voor het delen of broadcasten van hartslaggegevens. Dit is een functie die steeds vaker, maar helaas nog niet door alle fabrikanten wordt ondersteund. Simpel gezegd komt het er op neer dat het met deze functie mogelijk is om de door jouw horloge gemeten hartslag te delen met andere apps en apparaten. Hoe je deze modus activeert, verschilt per merk en type horloge. Raadpleeg hiervoor dus de handleiding of online support van jouw horloge. Hieronder vind je een link naar de betreffende info van een aantal veelgebruikte merken:

Het koppelen kan via het menu van de app, of door bij een les op het ‘hr-icoon’ te tikken.

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je een sensor koppelt vanuit het menu:

1. Open de CycleMasters app en kies voor menu > sensoren koppelen
  2. Heb je nog niet eerder een apparaat gekoppeld, dan kun je hier kiezen welk type hartslagsensor je wilt koppelen.
  3. Kies het type apparaat (Polar of Overige)
  4. In het volgende scherm wordt automatisch gezocht naar beschikbare sensoren

5. Kies voor ‘koppelen’ achter de naam van jouw sensor

6. Vul je leeftijd en (indien bekend) je maximale hartslag in. Weet je jouw maximale hartslag niet, laat dit veld dan leeg zodat wij hem voor je kunnen berekenen.

7. Je hartslagsensor is nu verbonden. Je ziet het batterijpercentage van jouw sensor en je huidige hartslag.

Het starten van een les

Heb je bovenstaande stappen voor Apple Watch, hartslagband of sporthorloge gevolgd? Dan kun je verder gaan naar het lesoverzicht en jouw gewenste les starten. Eenmaal verbonden, worden jouw hartslagwaardes tijdens een les in beeld getoond. Meer weten over het tonen van je hartslag tijdens een les? Klik dan hier.