Chromecast Symbool ontbreekt (Android)

Maak je gebruik van een Android apparaat en ontbreekt het Chromecast symbool? Dan zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit op te lossen.

Verbindingen controleren

Controleer de verbinding tussen de tv, Chromecast en jouw apparaat. Sluit de CycleMasters app af. Herstart de modem/router en de Chromecast om wifiverbinding en Chromecast opnieuw op te bouwen. Start vervolgens de app weer op.

App machtigingen controleren

Soms kan het helpen om de app-toegang tot bepaalde functies van je telefoon te herzien. Je kunt dit doen in de instellingen van je telefoon onder 'Apps' en dan de machtigingen bekijken van de app CycleMasters.

Cache wissen van Google Play Services

Helpen bovenstaande stappen niet, dan kunnen de issues vermoedelijk worden opgelost met onderstaand stappenplan om de cache te wissen van Google Play Services. Hier valt ook de dienst 'casten onder.

• Open de instellingen-app op uw apparaat: Het pictogram lijkt meestal op een tandwiel of rad.
      • Scroll naar beneden en tik op "Apps" of "Apps en meldingen": Dit kan iets verschillen afhankelijk van jouw Androidversie.
      • Bekijk alle apps of App-info: Tik om de lijst met alle geïnstalleerde apps op jouw apparaat te bekijken.
      • Zoek en tik op "Google Play Services": Je moet mogelijk systeem-apps weergeven of deze vinden in de lijst met alle apps, aangezien deze meestal niet onmiddellijk zichtbaar is met de standaard-app-lijst.
      • Tik op "Opslag" of "Opslag en cache": Hiermee open je de opslaginstellingen voor Google Play Services.
      • Tik op "Cache wissen": Hiermee worden de cachebestanden voor Google Play Services verwijderd.