Track zones, hartslagindicatie & RPM

In iedere workout wordt per muziektrack het aanbevolen percentage van je maximale hartslag in beeld getoond. Dit is een indicatie van de intensiteit op dat moment en deze wordt gekoppeld aan de track zone van de muziektrack. De zones zijn als volgt opgebouwd:


  • Track zone 1 - Hartslag op 50 - 60% van maximale hartslag
  • Track zone 2 - Hartslag op 60 - 70% van maximale hartslag
  • Track zone 3 - Hartslag op 70 - 80% van maximale hartslag
  • Track zone 4 - Hartslag op 80 - 90% van maximale hartslag
  • Track zone 5 - Hartslag op 90 - 100% van maximale hartslag

Je kunt een indicatie van jouw maximale hartslag berekenen met de formule: 220 - je leeftijd = maximale hartslag. Heb je geen hartslagmeter? Luister dan goed naar de aanwijzingen van de instructeur. Ook op basis van bijvoorbeeld ademhaling kun je een goede indicatie krijgen of je op dat moment op de juiste intensiteit fietst.


RPM

Tijdens een aantal Scenic Rides worden ook de RPM-waardes van de instructeur in beeld getoond. RPM staat voor Revolutions Per Minute en die geeft dus aan hoe hoog de trapfrequentie op dat moment is. Heb je een fiets met een RPM-meter, dan kun je zien of je de juiste trapfrequentie hebt.


LET OP: De hartslagzones, RPM-waardes en aanwijzingen van de instructeurs zijn slechts indicatoren. Signalen van je eigen lichaam zijn altijd leidend. CycleMasters is op geen enkele manier aansprakelijk voor enig fysiek letsel dat ontstaat door het volgen van de instructies in de CycleMasters-lessen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op