Structuur en inhoud van de lessen

Onze cycling workouts zijn beschikbaar in varianten van 20, 30, 45, 60 en 90 minuten. De lessen zijn onderverdeeld in diverse lessoorten, categorieën en intensiteitsniveaus, zodat je altijd een les kunt vinden die bij je past.


Lessoorten

Scenic Ride

Laat je meenemen in prachtige landschappen en bekende fietsroutes in Europa. In jouw workout beklim je onder andere de Passo dello Stelvio of de Mont Ventoux of volg je een van de andere prachtige routes in binnen- en buitenland.


Studio Ride

Iedere trainer heeft zijn of haar eigen stijl van lesgeven en keuze van muziek. In de Studio Ride lessen kies je zelf welke trainer en stijl jou het meeste aanspreekt. Deze lessen worden opgenomen in onze eigen studio en varieren van Beat Ride tot Signature Rides.


Bootcamp Ride

Combineer Indoor Cycling met krachttraining tijdens een Bootcamp Ride. Je start de workout op de bike voor een cardiotraining. Vervolgens werk je samen met de instructeur aan het verbeteren van je kracht. Dit is de ultieme total body workout!


Categorieën

  • HIIT - Korte lessen van 20 minuten met een hoge intensiteit
  • Cardio Interval - Lessen van 20, 30, 45 of 60 minuten
  • Endurance - Lessen van 90 minuten

Intensiteit van de les

De intensiteitsniveaus van een les geven de intensiteit aan van de hele les. Beginner is het minst intensief, vergevorderd is het meest intensief.


Intensiteit per muziektrack

De intensiteit van de oefeningen in een muziektrack, wordt aangegeven aan de hand van power levels. Per track zie je een power level in beeld dat aangeeft hoe intensief dit gedeelte van de les is. Power level 1 is het minst intensief, power level 5 het meest intensief.


Strength Workouts

Tijdens de korte strength workouts, werk je aan je kracht en stabiliteit. De workouts zijn ingedeeld in verschillende categorieën zoals Core, Booty en Total Body. Daarnaast zijn er workouts waar accessoires voor vereist zijn, maar ook workouts waarbij je alleen met eigen lichaamsgewicht aan de slag gaat.


Yoga lessen

Ondersteunend aan de Indoor Cycling lessen, kun je ook Yoga sessies volgen. Deze lessen zijn beschikbaar in zowel 20 minuten als 50 minuten. Deze lessen zijn te volgen op ieders niveau, maar voor absolute beginners is er ook een beginnersles beschikbaar. In deze les worden de basisoefeningen aan je uitgelegd. 


Lessoorten Yoga

After Workout sessies

De 20 minuten Yoga lessen zijn ideaal om te volgen na je cycling workout, wanneer je lichaam warm en gespannen is van jouw training. In 20 minuten zorg je ervoor dat jouw lichaam weer ontspant en in de herstelmodus komt. 


Themalessen

De 50 minuten lessen kunnen als losstaande les gevolgd worden en zijn opgebouwd volgens diverse thema's. Zo zijn er lessen speciaal voor in de ochtend of avond, gericht op de rug, nek en schouders of met de focus op herstel. Deze Yoga sessies kun je volgen op rustdagen of als vervanging van je krachttraining. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op