Problemen met afspelen via AppleTV (AirPlay)

Als je met AirPlay problemen hebt, kunnen er verschillende oorzaken zijn.

In sommige gevallen kun je problemen ervaren met het afspelen van onze Scenic Ride workouts. Een korte technische uitleg hierbij: Onze Scenic Rides zijn opgenomen met 50 beelden per seconde, wat leidt tot zeer vloeiende beelden van hoge kwaliteit. Dit is veel hoger dan bijvoorbeeld standaard Youtube content, welke normaal gesproken is opgenomen met 25 of 29,997 beelden per seconde.

Het zou kunnen dat jouw Apple TV is ingesteld op bijvoorbeeld 30Hz of 60Hz (Hertz). Verversingssnelheid of refresh rate is de snelheid waarmee de inhoud van een beeldscherm opnieuw wordt opgebouwd. De verversingssnelheid wordt uitgedrukt in Hertz (aantal keer per seconde).

Hierbij een aantal mogelijk oplossingen:

1. Apple TV instellen op 50Hz

• Druk op de Apple tv-afstandsbediening op 'Menu'.
  • Druk vervolgens in het menu op 'Instellingen'.
  • Kies vervolgens voor 'Audio en Video'.
  • Kies bij 'Video' de instelling 'Resolutie'.
  • Kies bij resolutie voor 1080p 50hz.

2. Indien er gebruik wordt gemaakt van een Samsung TV - Auto Motion Plus instelling wijzigen naar 'clear / Led Clear Motion'

• Ga naar instellingen > 'beeld'
  • Druk vervolgens in het menu op 'Expert Settings'.
  • Kies vervolgens voor 'Auto Motion Plus-instellingen'.
  • Kies bij 'Auto Motion Plus' de instelling 'Aangepast'.
  • Kies vervolgens de instelling 'LED Clear Motion'.

3. Herstarten van je apparaat

Even herstarten is een kleine moeite en lost vaak alle denkbare problemen op. Je kunt je iPhone herstarten door op de juiste knoppen te drukken. Bij de Apple TV kun je eventueel de stroomkabel er even uit trekken. Maar je kunt ook via het menu naar Instellingen > Systeem > Herstart gaan. Het duurt een paar minuten voordat de Apple TV weer klaar is voor gebruik.